Makelaarskantoor Barnsteen

Barnsteen Italië

Le Marche is een van Italië ’s best bewaarde geheimen. Ingeklemd tussen de Adriatische Zee en de beter bekende streken Toscane en Umbrië, is deze rustige en dunbevolkte regio lang onder de reisradar gebleven. Toch is het de perfecte plek om Italië te ervaren, weg van alle drukte, met charmante heuvelstadjes in de noordelijke provincie Pesaro&Urbino (o.a. Urbino, Corinaldo en Pergola en aan de kust Senigallia) en een landschap variërend van besneeuwde Apennijnse bergtoppen tot dromerige stranden en buitengewone grotten.

Aanbod Italie

In deze regio is een groot aanbod van historische panden te koop. Van honderden jaren oude ruïnes tot stijlvol gerestaureerde boerderijen. Huizen die geschikt zijn voor een heerlijk eigen vakantiehuis, maar ook huizen die de droom van het starten van een eigen Bed&Breakfast of camping waar kunnen maken. Uitzicht op zee, gelegen in heuvels, in een bos of midden in een historisch centrum van een eeuwen oude stad. Eigenlijk gaat het niet om het huis zelf, maar om de ligging ervan. Van ieder huis is wel wat moois te maken. Het gaat erom dat de locatie het goede gevoel geeft, de juiste plek is om te wonen en te genieten.

Klik hier voor ons volledige aanbod in Italie

Barnsteen en Terra Dorata Immobiliare

Deze huizen worden te koop aangeboden door Barnsteen Makelaars in samenwerking met haar Italiaanse partner Terra Dorata Immobiliare.

Barnsteen Italie

Terra Dorata Immobiliare is gevestigd in het stadje Pergola, provincie Pesaro & Urbino in de regio Marche. Het kantoor wordt gerund door 
3 Italiaanse makelaars, die naast makelaar, met gemiddeld 40 jaar werkervaring, allen ook Geometra zijn. Een geometra is letterlijk vertaald ‘landmeter’, dit is de persoon die alle werkzaamheden omtrent de bouw of verbouw van een huis organiseert; van het maken van de offertes, het regelen van benodigde vergunningen, het organiseren van de werkzaamheden als ook de controle op deze werkzaamheden. Daarnaast is er een Nederlands sprekende consulent, Barend van Gilst, die ervoor zorgt dat klanten vertrouwen kunnen hebben en duidelijkheid krijgen in de Italiaanse manier van denken en werken. Barend woont nu bijna 20 jaar in Pergola en kent de lokale markt door en door om klanten goed van advies te kunnen voorzien en te begeleiden.

Makelaar in Italie

Normaliter geldt in Italië dat een makelaar zowel voor de verkopende partij, als voor de aankopende partij actief is. Dit maakt voor Nederlandse klanten vaak ondoorzichtig, is de makelaar onafhankelijk? Voor wie is de makelaar nu aan het werk? Met de samenwerking tussen Barnsteen Makelaars en Terra Dorata Immobiliare wordt deze manier van werken doorbroken. Barnsteen Makelaars is uw eerste contact, hiermee wordt overlegd of het makkelijker, wenselijk, is om het contact verder via Terra Dorata Immobiliare (Barend) te laten lopen, of dat begeleiding door Barnsteen Makelaars verstandiger is. Uiteraard alles met als enige doel de klant optimaal te begeleiden in de zoektocht naar een (droomhuis) in de schitterende regio Marche.

Na het zien van onderstaande foto’s krijg je direct zin om naar Italië te gaan!