Wonen in Haarlem

Wonen in Haarlem

Je staat voor een spannende en belangrijke keuze: wil ik wonen in Haarlem? Is Haarlem wel een leuke stad voor de komende jaren?

Haarlem heeft een stadse sfeer met grachtjes, winkels, kroegen en restaurants. Dichtbij zee, het strand en de duinen en slechts 20 minuten van Amsterdam. Dat goede gevoel krijg je vast wel.

Maar je bent ook praktisch en daarom wil je ook weten hoe het zit met voorzieningen op het gebied van onderwijs, openbaar vervoer en medische zorg. En natuurlijk wil je ook weten of de woning prijzen in Haarlem echt beter zijn dan in Amsterdam.

Fiets in Haarlem

Hoewel parkeren in Haarlem goed geregeld is, is de fiets hier een handig vervoermiddel. Zo’n beetje alles in Haarlem is op fietsafstand van het centrum. Als makelaar organiseren wij dan ook regelmatig een fietstocht door Haarlem: gezellig maar vooral informatief.

Feitjes over Haarlem

Dat Haarlem een stad is, wist je waarschijnlijk al. Met ongeveer 155.000 inwoners en helaas geen top-voetbalclub meer. Er staan ruim 70.000 woningen verdeeld over 9 wijken en 40 buurten. En vermoedelijk ben je, in nog geen 15 minuten, al eens via het prachtige station met de trein naar Haarlem gekomen.

Als makelaar zijn wij gespecialiseerd in Haarlem, Heemstede en omgeving. In een vrijblijvend gesprek laten wij je graag alle informatie zien die wij hebben opgeslagen in onze exclusieve database. Bijvoorbeeld het aantal geslaagden op school of de prijsontwikkeling, het aantal scholen, waar je dichtbij een sportschool of sportvereniging woont, waar je terecht kan voor medische zorg etc.

Mede door de nauwe samenwerking met enkele Amsterdamse makelaars helpen wij regelmatig klanten uit Amsterdam om een geschikte woning te vinden Haarlem en omgeving.

“Als Amsterdammers kenden wij Haarlem slechts oppervlakkig. Amber van makelaarskantoor Barnsteen heeft met haar aanstekelijke enthousiasme ons niet alleen de huizen, maar ook alle buurten leren kennen. Nuchter, eerlijk en zo compleet mogelijk. Dit, in combinatie met haar grondige voorbereiding bij elk huizenbezoek en oog voor detail, maakt Amber tot een geweldige makelaar die wij iedereen van harte aanbevelen”

Word jij ook een Haarlemmer?

Wij zijn geboren en getogen Haarlemmers en dus ‘mug’. “Mug” is een bijnaam voor een inwoner van Haarlem. Waar de bijnaam vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Een uitleg van de bijnaam ‘Mug’ stamt uit 1573, tijdens het Beleg van Haarlem. De Hollanders waren toen in opstand tegen de Hertog van Alva van Spanje. Het Spaanse leger trok naar Haarlem en wilde de stad veroveren. Drie Haarlemmers lieten op een nacht een vaatje buskruit ontploffen in het Spaanse legerkamp. Dat lukte en het kamp was in rep en roer. De Haarlemmers wisten weg te sluipen. De volgende dag vertelden ze in de kroeg over hun daad, maar sommige mensen zeiden: ‘Het helpt niks; de Spanjaarden jaag je er niet mee weg. Het Spaanse leger is onoverwinnelijk. Jullie zijn net muggen die een reus willen steken.’. Inmiddels wordt de naam mug alleen nog maar in positieve zin gebruikt en noemt menig Haarlemmer zich met trots mug

Hoe kies je een goede aankoopmakelaar in Haarlem?

Je gaat de stap maken en wilt Haarlem wel eens in het echt zien. Het internet heb je al voldoende bekeken en een keer door Haarlem slenteren of fietsen hoort ook bij je orientatie. En misschien wil je een keer 1 van onze informatie avonden bijwonen. Maar het aankopen is toch een vak apart, met andere regels dan in Amsterdam. Het kiezen van een geschikte aankoopmakelaar doe je op feiten en op gevoel.

Bekijk onze referenties

Barnsteen makelaarskantoor op een rij

Waardering klantenWerkgebiedLid vanGratisWaarden
Waardering klanten 9+, klik voor onze referenties
Actief in Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Velserbroek, Driehuis, Spaarndam en Hoofddorp
Lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM), VastgoedCert gecertificeerd
Gratis actuele informatie en rapportage over de regionale woningmarkt
Wij staan voor Transparantie (helder, duidelijk en zonder verborgen agenda), Warm (mensgericht en met oog voor de emotionele kanten) en Kracht (stabiliteit, korte lijnen en processen doorpakken)

Wat zeggen onze klanten over ons als aankoopmakelaar

Klanten die ons aanbevelen
100%
Gemiddelde waardering
9,4
Barnsteen Makelaardij heeft ons enorm snel en deskundig geholpen bij een eerste bod op een huis en (daarna) bij de uitgebreide zoekopdracht naar het huis dat we inmiddels gekocht hebben. We kwamen in contact met Amber op aanraden van een collega en deze referentie heeft ze meer dan waar gemaakt! Ook buiten kantoortijden waren Tim en Amber goed bereikbaar, flexibel en belangrijker nog: in het contact zijn we heel persoonlijk geholpen, waarbij er altijd ruimte was voor vragen en zorgen. Er komt immers heel wat kijken bij het kopen van een nieuwe woning! In onze zoektocht kwamen de ervaring en het brede netwerk van Amber goed van pas en weten we nu zeker dat we een heerlijk huis gevonden hebben.

Detail informatie staat in deze beoordelingen
Heb je vragen of wil je reageren neem dan contact op met makelaarskantoor Barnsteen, jouw makelaar voor Haarlem, Heemstede, Bennebroek, Aerdenhout, Bentveld, Zandvoort, Bloemendaal, Overveen, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord, Velserbroek, Driehuis, Spaarndam en Hoofddorp