Makelaarskantoor Barnsteen

Woonbeurs Utrecht inspiratie

Titel: Woonbeurs Utrecht inspiratie

Duurzame woontrends op Beurs Eigen Huis

Afgelopen weekend vond de voorjaarseditie van Beurs Eigen Huis plaats. Een beurs voor iedereen die zijn droomhuis wil realiseren; of dit nu is door te bouwen, verbouwen of verduurzamen. Ruim 250 exposanten verzamelden zich in de Jaarbeurs in Utrecht om inspirerende tips, de nieuwste snufjes en concrete informatie met de bezoekers te delen. Barnsteen Makelaars was ook van de partij en we delen graag een aantal van de mooie mogelijkheden die we op de beurs hebben gezien. 

 

 

Airspot 

Staat jouw badkamer vaak vol condens omdat de afzuiging niet voldoende is? Dan heeft Airspot een slimme oplossing: een esthetische combinatie van luchtverversing en verlichting ineen. Een mooie en praktische keuze om terugkerende vochtproblemen aan te pakken. En extra handig: Airspot is niet alleen geschikt voor de badkamer, maar ook voor je keuken en woonkamer.

Solartube

Bij een aantal van onze klanten hebben we de Solartube al in werking gezien, maar voor iedereen die dit ingenieuze systeem nog niet kent: Solatube brengt bij jou thuis daglicht in iedere gewenste ruimte. Zelfs in de kelder! Via een slimme buis wordt het daglicht getransporteerd naar vrijwel elke denkbare plek in de woning. Een energiezuinige oplossing om mooi daglicht in huis te hebben.

Tiny Houses

Tiny Houses zijn inmiddels een bekend begrip in huizenland. Kleine, verplaatsbare woningen van maximaal 50m2. Om uiteenlopende redenen worden deze vaak duurzame huisjes steeds populairder: omdat je in vrijheid in de natuur wilt leven, geen hypotheek wilt hebben of op deze wijze je steentje wilt bijdragen met oog op het milieu. Maar Tiny Houses kunnen ook als studiehuis voor kinderen of als mantelzorgwoning fungeren. Wist je dat er ook al een soort Funda is speciaal voor Tiny Houses? Kijk eens op Tiny Findy als je nieuwsgierig bent naar het aanbod.  

Helaas is het heel lastig een hypotheek te verkrijgen voor een Tiny House. Een hypotheek voor een Tiny House is alléén mogelijk als die vast staat aan de grond, je een omgevingsvergunning hebt en je je kunt inschrijven in het BRP (basis registratie personen) op dat adres. Maar zelfs dan is een hypotheek geen garantie. Sommige verstrekkers eisen namelijk dat je woning van steen is gebouwd en een Tiny House is vaak gemaakt van andere materialen.

In Haarlem doet Elan Wonen overigens mee met een experimenteel ‘dorpje’ dat uit Tiny Houses bestaat. Op het braakliggend terrein aan de Zwemmerslaan komen tijdelijk tien huisjes voor huurders, die volledig zelfvoorzienend zullen zijn wat betreft hun elektriciteit en waterzuivering.