Makelaarskantoor Barnsteen

Makelaar Haarlem Heemstede Barnsteen

Makelaar in deze roerige tijd

Voor iedereen is deze periode zorgwekkend en nieuw. Gezondheid staat vanzelfsprekend op nummer 1 en ondertussen gaat het werk ook door.

Afgelopen week was voor Barnsteen een drukke en hectische week waarin we veel klanten hebben kunnen helpen.

Korte indruk van de afgelopen week op ons kantoor

We hebben deze week 3 woningen verkocht en 2 woningen aangekocht. In 2 overeenkomsten is een clausule verkoop-eigen-woning opgenomen. Er was daarnaast een ontbinding van iemand die bij de KLM werkt, dat gezin heeft besloten om op 1 salaris een andere nieuwe woning te kopen.

We merken dat verkopers maar ook aankopers vanwege het Corona virus effectiever willen bezichtigingen. Het is daarom goed om te merken dat het online aankoopsysteem Copaan makelaars hierbij helpt. Makelaars in Haarlem die Copaan gebruiken hebben zeer goed zicht op de wensen van de zoekers waardoor snel de juiste woning-matches gemaakt worden. Dit is afgelopen week meerdere malen succesvol geweest. Voordeel van Copaan is dat er geen overbodige bezichtigingen en gezondheidsrisico’s plaatsvinden.

Wij merken dat het Corona-virus invloed heeft op de verkoopvoorwaarden. De prijs is nog wel belangrijk maar een solide koper is nog belangrijker geworden. 

Gelukkig bieden onze ICT-middelen in deze tijden ook veel mogelijkheden. Zo houden wij regelmatig gesprekken met klanten via video-conferencing. Wellicht blijven we dit ook na de Corona periode doen, want het bevalt ons en de klant prima. En van elke woning maakten we al uitgebreide video’s die potentiele kopers vooraf een zeer goed beeld geven.

Richtlijnen RIVM

Vanzelfsprekend hanteren we op ons kantoor de richtlijnen van het RIVM. Ook tijdens bezichtigingen nemen we de nodige maatregelen, zie hiervoor ons eerdere artikel op onze website. Gelukkig is heel team Barnsteen gezond.

Kortom Barnsteen draait op volle toeren en staan we elke dag klaar om onze klanten optimaal te kunnen adviseren en te begeleiden.

Het beeld wat wij hebben op basis van de afgelopen weken komt goed overeen met het beeld wat de Rabo-bank schetst:

  1. Het coronavirus zal ook de huizenmarkt raken en leiden tot een minder harde prijsstijging. Tot een prijsdaling zal het niet komen, omdat de krapte op de woningmarkt nog altijd groot is,
  2. De economen verwachten dat de vraag naar huizen zal afnemen als gevolg van het coronavirus.
  3. Daar staat tegenover dat de grote krapte op de woningmarkt voorlopig aanhoudt. Vorige maand werd bekend dat het tekort aan woningen alleen maar toeneemt. Bovendien is de hypotheekrente nog altijd historisch laag. Beide factoren drijven de huizenprijzen juist op.

Klik hier voor het volledige artikel van de Rabo-bank. 

 

Samen

Om met de woorden van premier Rutte af te sluiten: “We hebben iedereen nodig. We moeten dit gevecht met 17 miljoen mensen voeren.”

Makelaar Haarlem Heemstede Barnsteen