Makelaarskantoor Barnsteen

Barnsteen corona creativiteit Haarlem Heemstede

Corona stimuleert creativiteit

De afgelopen weken zijn natuurlijk volop beheerst door de ontwikkelingen van het Corona-virus. Op ons kantoor in Heemstede hanteren we vanzelfsprekend de richtlijnen van het RIVM en is thuiswerken en vergaderen via de computer al heel gewoon voor ons team geworden. Dit was best wel even wennen, maar nu is dit voor ons de nieuwe vorm van samenwerken. Op de foto zie je ons Barnsteen-team in actie tijdens ons werkoverleg.

Deze rare en roerige tijd geeft ons Barnsteen-team ook heel veel inspiratie om het verschil te maken. Het zorgt voor extra creativiteit en vergt ondernemerschap. Eigenschappen die we hard nodig om onze klanten ook in deze tijd optimaal te kunnen ondersteunen.

De woon-wensen van onze klanten zijn door het virus wel aan het veranderen. Een goede werkplek is nu een veel belangrijkere woonwens dan voorheen. Ook de tuin is belangrijker geworden.

Als verkoop makelaar voor Haarlem, Heemstede en omgeving zien we dat we minder aanvragen voor een bezichtiging krijgen, maar nog steeds ruim voldoende. De aanvragers zijn momenteel veel beter voorbereid als gevolg van de Corona maatregelen. Veel waarde wordt gehecht aan de video’s die we van elke woning hebben gemaakt. Deze video’s worden door potentiele kopers nauwkeurig bekeken.

Ook voor de aankoop-makelaars is een goede voorbereiding essentieel. Niet alleen om overbodige bezichtigingen te voorkomen, maar ook om zo goed mogelijk de gezondheid te beschermen. We merken dat de collega-makelaars die het online aankoopsysteem Copaan gebruiken, hiermee in het voordeel zijn. Met dit systeem is zowel de zoeker als de makelaar beter geinformeerd of het huis bij de zoeker past.

Marktontwikkelingen

De NVM ziet in de statistieken dat er zo’n 9% minder woningen te koop worden gezet. Die trend was echter al wat langer zichtbaar, sinds het vierde kwartaal van 2019. Het Coronavirus lijkt de afgelopen weken zelfs een omgekeerd effect te hebben. NVM-voorzitter Onno Hoes: “De woningmarkt is al lange tijd enorm overspannen. Door de recente ontwikkelingen neemt de vraag iets af, maar het aanbod neemt tegelijk ook wat af. Dat wil zeggen dat de krapte op de markt er nog steeds is. Dat maakt ook dat er van prijsdaling vooralsnog geen sprake is. Gemiddeld genomen wordt er nog steeds boven de vraagprijs betaald voor een woning.”  Bron: NVM

De bezichtigingen voor aan- en verkoop willen wij zoveel mogelijk door laten gaan. Maar uiteraard wel onder strikte voorwaarden:

Loading...

Loading…

  • Bel de afspraak af als je ziek, grieperig of verkouden bent. Houd dit laagdrempelig.
  • Als er gelegenheid toe is, was je handen bij binnenkomst.
  • Geef niemand een hand.
  • Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Neem maximaal 3 personen mee tijdens de bezichtiging (inclusief de aankopend makelaar).
  • Voor zowel jouw eigen veiligheid als die van de woningeigenaar, raak alsjeblieft niets aan.

Stay Save !